Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial Kovesi va mai sta în fruntea DNA încă un mandat!

ro

25 Feb, 2016 13:44 2246 Marime text
 
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat oficial că o va propune pe Laura Codruţa Kovesi pentru încă un mandat în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Anunţul a fost făcut astăzi, la bilanţul DNA pe 2015.
 

Raluca Prună a arătat că "trebuie să ne asigurăm că DNA are un cadru instituţional stabil, în care performanţă e recunoscută. Îmi asum funcţia şi aplic dispoziţiile legii prin reinvestirea procurorului şef al DNA. Cifrele din raport sunt elocvente, rapoartele şi încrederea cetăţenilor confirmă rezultatele DNA. Legea prevede şi posibilitatea reînvestirii persoanei şi, dacă legea permite acest lucru, eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanţul instituţiei care se face anual, deci în aceste situaţii trebuie să nu fim ipocriţi şi să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta şi aştept bilanţul DNA, dar toate datele de până acum mă determina să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea şi să reinvestesc la DNA pe procurorul şef".

 
De altfel, săptămâna trecută, şi preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că "rezultatele obţinute de DNA duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi".
 
Mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA expiră în această primăvară. Kovesi mai are dreptul la un mandat în fruntea instituţiei. Conform legii, şeful DNA va fi propus de ministrul Justiţiei şi numit de preşedintele României, cu un aviz consultativ al CSM.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii