Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu „E necesară o creștere a colectării a taxelor și impozitelor”

ro

28 Jun, 2015 19:18 1347 Marime text
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi, într-o conferință de presă la Bacău, că este „imperios necesară'' creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor la 73% față de cota actuală de 58%, în condițiile noului context al relaxării fiscale, însă orice discuție cu Guvernul pe această temă e blocată din cauza premierului Victor Ponta, informează Agerpres.

„Trag un semnal de alarmă, atrăgând atenția că în noul context al relaxării fiscale, realizată și prin amendamentul PNL de diminuarea a TVA de la 24% la 19%, stipulată în programul partidului încă din luna februarie, combaterea evaziunii fiscale este din ce în ce mai importantă.(...) În acest moment, ca țară suntem obligați să mărim gradul de colectare la bugetul de stat. Calculele specialiștilor arată că în prezent se colectează 58% . Este de departe cea mai slabă cotă de colectare din toată Uniunea Europeană. Este necesară o cotă de 73% a gradului de colectare a impozitelor și taxelor în condițiile relaxării fiscale", a afirmat Alina Gorghiu.

Potrivit copreședintelui PNL, actualul grad de colectare redus se întâmplă se datorează și dezinteresului Guvernului pentru lupta împotriva evaziunii fiscale, ea acuzându-l pe premierul Victor Ponta că blochează discuțiile referitoare la creșterea gradului de colectare fiscală.

„Tocmai când odată cu reducerea TVA ar trebuie să discutăm și despre diminuarea evaziunii și colectarea într-un procent mai mare la bugetul de stat. Doar că în acest moment, când Victor Ponta este la Istanbul, activitatea Guvernului este blocată, iar majoritatea parlamentară este într-o stare de degringoladă. Practic nimeni nu se preocupă de acest aspect al politicii economice vitale pentru țară. Poate și pentru că Ponta vede reducerea TVA ca pe o nouă pomană electorală. Diferența dintre noi și PSD este că noi niciodată nu am văzut relaxarea fiscală ca pe o pomană electorală, ci drept o măsură importantă economic. Avem în acest moment un premier care este acuzat, eu nu spun că este și vinovat, de instituțiile statului de spălare de bani, deci potențialul său de a discuta despre asemenea acțiuni este nul, așa că se fofilează, dar nici pe alții din PSD nu îi lasă să discute", a mai spus Alina Gorghiu.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii