Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E jale pe A2 şi A4. Ce spun poliţiştii de la Rutieră

ro

20 Jan, 2014 07:07 1888 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07.00), nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.
Cu toate acestea, facem precizarea că, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pentru arii relativ extinse din Dobrogea există atenționări în vigoare, de tip nowcasting, privind fenomenul de ceață, care afectează căile rutiere din zona respectivă, în sensul că determină scăderea vizibilității local, sub 200 metri și, izolat, sub 50 metri.
Ceața mai este prezentă și în județele Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu. Atenție, așadar, cum circulați pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și A4 Ovidiu – Agigea, precum și pe drumurile naționale și europene din aceste zone!
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă și să ruleze cu prudenţă sporită şi viteză adaptată permanent la condiţiile meteo-rutiere.
De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, recomandăm reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.
În cele din urmă, menţionăm că secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii