Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Duşi la arestare în dosarul celor 16 migranţi de la Kogălniceanu

ro

26 Feb, 2014 13:13 2153 Marime text

Doi bărbaţi au fost duşi la arestare în dosarul celor 16 migranţi descoperiţi ieri la o fermă abandonată din Mihail Kogălniceanu. Cei doi, care ar fi luat câte 6000 de euro de la fiecare migrant, au ajuns în atenţia Tribunalul Constanţa.

UPDATE

 În noaptea de 25/26 februarie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii MEMET SALIM şi MEMET AINUR, ambii din municipiul Medgidia, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în dimineaţa zilei de 25 februarie 2014 organele de urmărire penală au depistat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, un număr de 15 migranţi de origine arabă, trei dintre ei minori, în legătură cu care există suspiciunea rezonabilă că au fost trecuţi ilegal peste frontiera româno-bulgară, în zona Negru Vodă, fiind ascunşi printre mărfurile transportate cu autovehicule de inculpaţi. Din datele de anchetă a rezultat că migranţii proveneau din zone de conflict arabe, fiind în tranzit prin România, iar că fiecare dintre aceştia ar fi plătit celor doi inculpaţi suma de 6.000 de euro, în schimbul traficării dinspre Bulgaria către Europa de Vest. În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţi pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE

Tribunalul Constanţa a decis arestarea celor doi pentru 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii