Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Durerea mă răpune, Moş Crăciune!“ Olguţa Berbec şi Remus Novac, colind cu un puternic mesaj emoţional (video)

ro

15 Dec, 2016 17:19 5477 Marime text
Olguţa Berbec şi soţul ei, Remus Novac, au lansat un colind cu un puternic mesaj emoţional care spune povestea tristă a unui copil care locuieşte pe străzi, orfan de tată şi cu mama bolnavă, ce îl aşteaptă pe Moş Crăciun.
 
„Există o bucurie mai mare decât aceea de a primi ... A DĂRUI ...
Colindul este inspirat din poveștile reale, ale copiilor din al doilea Război Mondial.
A fost imprimat cu corul si orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara.
Regia, scenariul si filmara ii aparțin regizorului Oleg Butnaru din Chișinău.
Imprimarea a avut loc la studioul Filarmonicii Banatul sub bagheta dirijorului Iosif Todea.
Colindele sunt cântece tradiţionale româneşti, anume felicitări (urări) de tip epico-liric. Colindele sunt legate de obiceiul colindatului, datina perpetuată din perioada precreştină“, se arată în descrierea videoclipului.
 
Videoclipul a fost filmat în centrul Timişoarei. „Toţi copiii au jucărele/ Eu mă uit cu jiind la ele/ Căci nu am cui spune… Moş Crăciune!/ Tata-i mort acolo-n deal/ Iar măicuţa-i la spital/ E târziu şi frig în casă/ Seara de Ajun se lasă, iar durerea mă răpune… Moş Crăciune!“, sunt doar câteva dintre versurile emoţionante ale piesei.

Sursa foto: Captură video Youtube.com
Sursa video: Youtube.com

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 26 Dec, 2016 23:41 ... In centrul Timisoarei si in incinta celui mai vechi teatru din Romania! Scena si Sala Baroca a Teatrului Vechi Mihai Eminescu din Oravita, Caras-Severin. Construit in 1814-1816, inaugurat la 5 oct. 1817 de catre insasi familia imperiala Francisc I de Habsburg-Lorena si Carolina Augusta de Bavaria, copia fidela a Burgtheater-ului din Viena, prima cladire din Europa iluminata artificial. Cladire - muzeu, inca functionala (se organizeaza evenimente si deschisa circuitului turistic zilnic), de clasa A (deosebita importanta pentru patrimoniul cultural-istoric al Romaniei) consideram in consecinta ca macar amintirea ei, in treacat, era suficienta pentru onorarea comunitatii si a valorii insasi desprinse din acest unicat.
  • Michelle 17 Dec, 2016 13:42 Fara cuvinte!!!
  • Michelle 17 Dec, 2016 13:41 Cea mai reusita colinda pe care am auzit-o vreodata