Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După poziţiile luate în cazul Nicuşor Constantinescu UNCJR şi CJC, sub lupa Inspecţiei Judiciare a CSM

ro

03 Jul, 2014 19:49 1960 Marime text
Inspecţia Judiciară (IJ) va verifica poziţiile publice pe care le-au avut Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) cu privire la Nicuşor Constantinescu, după ca plenul CSM a decis, astăzi, sesizarea inspectorilor judiciari, transmite Mediafax.
 
"Cu atât mai grave apar acţiunile Uniunii şi ale Consiliului Judeţean Constanţa în condiţiile în care, dincolo de faptul că sunt plătite din banii contribuabililor, aceste acţiuni - comunicate şi poziţii publice - au fost făcute în momentul în care urma a fi soluţionată cererea de arestare preventivă formulată de DNA, atât în primă instanţă, cât şi în calea de atac. Este evident că, dincolo de faptul că autorităţi publice plătite din banii contribualilor pentru clare atribute constituţionale exced abuziv acestor atribuţii, momentul ales de cele două organisme a fost orientat pentru o presiune asupra justiţiei", susţine judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, cel care a solicitat plenului înaintarea unei sesizări către IJ în acest caz.
 
Preşedinţii de consilii judeţene arătau, în 19 iunie, că Nicuşor Constantinescu a fost supus în SUA unei prostatectomii radicale asistată robotic şi susţineau că demersul DNA de a cere arestarea acestuia "este de-a dreptul criminal", ei trimiţând presei scrisoarea medicală şi imagini cu şeful CJ Constanţa în spital. Aceştia susţineau, într-un comunicat de presă, că "este absolut inuman" să ceri arestarea preventivă a unui cetăţean al României, fie el şi preşedinte al unui consiliu judeţean, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi care acum se află în convalescenţă. Potrivit lor, demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu "este de-a dreptul criminal şi are darul să afecteze grav imaginea unui act de justiţie conform cu drepturile omului şi normele europene".
 
La rândul său, CJ Constanţa susţine, într-un comunicat remis marţi, că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ştampilă şi timbru sec de un notar din Baltimore. "Documentele au sosit în original în România, prin intermediul DHL, şi poartă semnături şi ştampile, în original, de la Spitalul Universitar John Hopkins şi sunt autentificate, prin semnătură, ştampilă şi timbru sec, de un notar din oraşul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Conţinutul scrisorilor medicale este fără echivoc şi specifică clar că Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat având în vedere starea sa medicală, precum şi că neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, îi pune viaţa în pericol", se arăta în comunicatul CJ Constanţa.
 
În 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii