Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a tâlhărit două tinere pe stradă, Elvis Chirieac a ajuns după gratii

ro

28 Aug, 2015 16:05 1250 Marime text
 
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Chirieac Elvis, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie calificată.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că 15 august, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată I.T.I., în vârstă de 18 ani, se deplasa cu autobuzul nr. 48, în dreptul cinematografului "Republica" situat pe b-dul Ferdinand, din municipiul Constanţa, a fost acostată de inculpat. Acesta a deposedat-o, prin întrebuinţarea violenţei şi a ameninţărilor, de suma de 50 lei pe care persoana vătămată o avea în buzunarul pantalonilor.
Prin acelaşi mod de operare, în 23 august, în jurul orei 19.30, în timp ce persoana vătămată C.D., în vârstă de 17 ani, se deplasa cu autobuzul nr. 48, între staţiile "Icil" şi "Republica" din municipiul Constanţa, a fost acostată de inculpat care, prin ameninţări cu acte de violenţă, a deposedat-o de suma de 17 lei şi un pachet de ţigări marca "Kent", pe care persoana vătămată le avea în buzunarul pantalonilor.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa foto: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii