Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a depus la registratura Primăriei Constanța o plângere prealabilă, Dan Leonte va depune denunţuri la DIICOT şi DNA

ro

15 Jun, 2016 23:56 2166 Marime text
La finele lunii trecute, Primăria Constanţa anunţa că licitaţia demarată pentru organizarea Festivalului Verii a fost finalizată, iar câştigătoare era desemnată Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului. Este vorba chiar despre asociaţia care a câştigat iniţial şi licitaţia pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanţei“.

Ca şi procedura pentru Ziua Constanţei, şi cea pentru Festivalului Verii 2016 a fost contestată. Întreprinderea Individuală Leonte C. Iulian Dănuţ a fost cea care a depus contestaţia. Potrivit managerului firmei, asociaţia care a fost declarată câştigătoare ar fi fost favorizată de comisia de licitaţie. Trebuie să spus că de numele lui Dan Leonte se leagă şi ultimele trei ediţii ale Festivalului Mamaia Music Awards.
Acum, Dan Leonte a anunţat că a depus "la registratura Primăriei Municipiului Constanța, pentru Consiliul Local al Municipiului Constanța, o plângere prealabilă, privind suspiciunea de abuz de putere săvârşit în exercitarea funcţiei publice de către angajaţii administraţiei publice Constanţa si a membrilor comisiilor, în scopul obţinerii unor profituri personale, directe sau indirecte, pentru sine sau pentru terţi, persoane fizice ori juridice, din cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, director executiv Pătraşcu Liviu".
 
Într-un comunicat de presă, el a precizat: "Am solicitat că această plângere să fie introdusă pe ordinea de zi a Consiliului Local, pentru a putea modifică procedurile şi modalităţile de declarare a câştigătorului selecţiilor de oferte viitoare.
Am reclamat astfel că, procedurile actuale ale selecţiilor de oferte sunt trucate, iar membrii comisiei deţin controlul total şi discreţionar, asupra întregului mecanism de determinare a câştigătorului. În funcţie de comandă directorului Pătraşcu, comisia declara câştigătoare firma care trebuie şi care contează, indiferent de cât de mic este preţul, ori a valorii mari a contribuţiilor proprii a celorlalţi ofertanţi. Mecanismul creat de către aceşti funcţionari publici este de fapt un algoritm asemănător celor folosite de către magicienii de la circ şi funcţionează în felul următor: În timp ce, pentru valoarea cea mai scăzută de preţ şi pentru procentajul contribuţiei proprii se acordă calificativele 15 puncte pentru locul 1, 10 puncte pentru locul 2, şi 5 puncte pentru locul 3, prin algoritmul stabilit de Liviu Pătraşcu, se acordă direct 20 de puncte pentru oferta care are gradul de complexitate cel mai ridicat iar celelate oferte primind 0 puncte.
În acest mod, indiferent de punctele maxime obţinute de un participant la celelate categorii, prin acordarea celor 20 de puncte participantului care contează, acesta devine automat câştigător, chiar dacă este baraj şi participanţii sunt la egalitate de puncte!
Totodată, cerem că procedura de acordare a finanţării pentru FESTIVALUL VERII 2016, să fie blocată! Considerăm că acordarea acestei finanţări este ilegală, deoarece Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului, este în procedura de DIZOLVARE, pe rolul Judecătoriei Constanţa.
Nr. de înregistrare a PLÂNGERII PREALABILE este 87865/15/06/2016
Nr. rolulului a procedurii de DIZOLVARE este 13690/212/2016, la Judecătoria Constanţa.
Facem această precizare, deoarece mâine la sediul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, ar trebui să se semneze contractul cu asociaţia aşa zis câştigătoare, Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului.
Pentru aceste fapte vom mai depune denunţuri, la DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa şi DNA – Serviciul Teritorial Constanţa".


Citeşte şi Dan Leonte, „părintele“ Mamaia Music Awards, se ia la trântă cu Primăria Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii