Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel între surorile Williams în sferturi la US Open

ro

07 Sep, 2015 10:37 1148 Marime text
 
Surorile Serena Williams, principala favorită, și Venus Williams, cap de serie numărul 23, vor fi adversare în sferturile de finală ale turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după victorii destul de facile obținute, ieri, în optimi, la Flushing Meadows, relatează Agerpres.

Serena, numărul unu mondial, care este sora mai mică, a dispus de o compatrioată, Madison Keys, cu 6-3, 6-3, după doar 70 de minute de joc, acesta fiind cel mai bun meci al său de la începutul turneului newyorkez.

Venus Williams a fost și mai expeditivă în fața revelației estoniene Anett Kontaveit, numărul 152 mondial, venită din calificări, de care a trecut cu 6-2, 6-1.

Va fi pentru a 27-a oară când cele două surori se înfruntă la un turneu de tenis (simplu), prima confruntare având loc în 1998. Serena (33 ani) conduce cu 15-11 la general, câștigând șase din ultimele șapte dueluri. Anul acesta cele două americance au fost adversare în optimi la Wimbledon, când Serena s-a impus cu 6-3, 6-3.

„Venus joacă foarte bine în acest moment și va trebui să fac cel mai bun tenis al meu, dar e bine, pentru că o Williams va fi sigur în semifinale'', a subliniat Serena.

Regina tenisului, care a câștigat anul acesta Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, poate deveni prima jucătoare care realizează Marele Șlem după Steffi Graf în 1988.

„Nu resimt nicio presiune, pentru că am reușit deja 'Serena Slam' (patru titluri majore consecutive pe parcursul a două sezoane, n. red.), obiectivul meu, plus că, alt lucru, este să câștig pentru a patra oară consecutiv titlul aici (US Open, n. red.)'', a mai spus Serena.

Kristina Mladenovic a reușit și ea performanța de a ajunge în sferturi, după o victorie în trei seturi în fața rusoaicei Ekaterina Makarova, cu 7-6 (7/2), 4-6, 6-1.

Rezultatele înregistrate duminică, în optimile probei feminine de simplu: 
Serena Williams (SUA/N. 1) — Madison Keys (SUA/N. 19) 6-3, 6-3 
Venus Williams (SUA/N.23) — Anett Kontaveit (Estonia) 6-2, 6-1 
Kristina Mladenovic (Franța) — Ekaterina Makarova (Rusia/N.13) 7-6 (7/2), 4-6, 6-1 
Roberta Vinci (Italia) — Eugenie Bouchard (Canada/N.25) (forfait Bouchard)



Sursa: Agerpres
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii