Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublă sinucidere în penitenciar Fostul poliţist Magda şi un bărbat din Medgidia s-au spânzurat în celulă

ro

12 Jul, 2012 01:32 4745 Marime text

politist.jpgFostul poliţist Marius Ionuţ Magda (foto), acuzat că şi-a ucis mama, şi Doru Asavei, bărbat din Medgidia închis pentru că şi-ar fi ucis nevasta  în bătaie, s-au spânzurat în celula lor din Penitenciarul Poarta Albă, potrivit unor surse. 

Amintim că la aproape o săptămână după ce a fost pus în libertate, fostul poliţist Marius Ionuţ Magda, de 30 de ani, din Constanţa, încarcerat după ce ar fi încercat să violeze o minoră în Parcul Tăbăcărie, a fost prezentat, pe data de 1 aprilie, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, bănuit fiin că şi-a ucis mama tăindu-i gâtul cu un cuţit. Pe data de 16 iunie 2011, magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Magda, pentru tentativă la infracţiunea de viol, la o pedeapsă de doi ani de închisoare. În şedinţa din data de 22 martie, Tribunalul Constanţa a admis recursul declarat de Magda, admiţând propunerea de liberare condiţionată. La o săptămână după s-a liberat din penitenciar, fostul om al legii i-ar fi tăiat gâtul propriei mame. Magda a fost trimis în judecată pe data de 6 iunie, pentru omor deosebit de grav, pe rolul Tribunalului Constanţa fiind înregistrat dosarul cu numărul unic 6624/118/2012.

Doru Asavei, de 41 de ani, din Medgidia, tată a şase copii, pare să fie cel de al doilea bărbat care s-ar fi spânzurat în această seară. El a fost arestat pe data de 7 iunie 2012, fiind acuzat că şi-a bătut soţia până când aceasta a decedat. Avasei a fost trimis în judecată pe data de 28 iunie pentru omor calificat. Potrivit unor surse, atât Magda cât şi Asavei se aflau în greva foamei.

Oficial

Oficialii unităţii de de detenţie spun că, în jurul orelor 19.30, cu ocazia apelului de seară, au fost identificate cele două persoane private de libertate care s-au sinucis, prin spânzurare, în camera de detenţie. „Cele două persoane, M. M. şi A. D. – arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, se aflau în refuz de hrană, din motive juridice. Pe perioada refuzului de hrană aceştia au primit în permanenţă asistenţă medicală de specialitate, au fost consiliaţi de către psihologul unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii şi judecătorul delegat. Conducerea unităţii a luat măsura informării de urgenţă a organelor de poliţie şi a reprezentanţilor procuraturii, aceştia prezentându-se la Penitenciarul Poarta Albă pentru demararea cercetărilor. În paralel, conducerea unităţii a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele care au condus la producerea acestui incident“, conform reprezentanţilor penitenciarului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii