Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSU spune că anumite aspecte din raportul Corpului de control pentru Colectiv nu corespund cu informațiile existente (document)

ro

28 Mar, 2016 13:28 1772 Marime text
 
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) transmite că mai multe aspecte din raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv nu corespund cu informațiile existente la nivelul structurii și conțin recomandări ce nu concordă cu diferite acte normative sau care reglementează proceduri naționale ori internaționale.
  
„Raportul de control cu privire la intervenția de urgență din data de 30.10.2015 de la clubul Colectiv, transmis prin adresa nr. 12 din 17.03.2016 și înregistrat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne cu nr. 10075/18.03.2016, a fost analizat cu întreaga atenție de către specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, fiind observate mai multe aspecte care nu corespund cu informațiile existente la nivelul DSU”, se arată într-un Punct de vedere la acest raport transmis de DSU.
 
DSU spune că anumite aspecte ale raportului „conțin recomandări ce nu corespund” cu diferite acte normative sau care reglementează proceduri naționale ori internaționale și „necesită clarificări din partea colectivului care a redactat” documentul.
 
„Clarificările sunt necesare pentru a înțelege, la nivelul DSU, precum și la nivelul altor instituții, în totalitate, sensul raportului și raționamentul care a stat la baza unor afirmații și recomandări. Din punctul de vedere al Departamentului pentru Situații de Urgență, acest raport are un impact practic și istoric major. Este necesar ca, bazându-se pe experiența lor în domeniul situațiilor de urgență, cei care au redactat acest raport să ofere clarificările care să permită DSU să implementeze recomandările și propunerile, în vederea atingerii scopului ca mecanismele de intervenție să fie îmbunătățite în continuare”, se mai arată în Punctul de vedere al Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
DSU susține că majoritatea „neconcordanțelor, neclarităților” sau chiar a aspectelor care sunt „neconforme cu realitatea și care au fost prezentate totuși” în raport ar fi putut să fie „evitate” dacă, „în conformitate cu uzanțele în astfel de situații”, s-ar fi solicitat un punct de vedere al instituțiilor implicate, inclusiv al DSU, pe un proiect al raportului, înainte ca acesta să fie prezentat premierului Dacian Cioloș pentru aprobare.
 
Reprezentanții DSU mai transmit că ar fi putut fi adus un „plus de coerență” pentru raportul Corpului de control, iar răspunsul la multe din semnele de întrebare pe care le ridică autorii documentului „ar fi putut să fie identificat prin analizarea raportului privind lecțiile învățate în urma incendiului de la clubul Colectiv, redactat la nivelul DSU și transmis de către ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă”, premierului Dacian Cioloș.
 
 
În secţiunea "Documente" puteţi vizualiza întregul Punct de vedere al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii