Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NEWS ALERT Drumuri închise şi restricţii de circulaţie în judeţul Constanţa

ro

20 Dec, 2012 04:50 2346 Marime text

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (00.45),  din cauza viscolului care a troienit zăpada, sunt închise următoarele sectoare ale unor drumuri naţionale:

• DN3 Fundulea – Lehliu – Călăraşi – Chiciu (judeţul Călăraşi);

• DN24C Rădăuţi-Prut – Manoleasa (judeţul Botoşani);

• DN29 Ungureni – Săveni – Manoleasa (judeţul Botoşani);

• DN29A Darabani – Rădăuţi-Prut (judeţul Botoşani);

• DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (drum naţional secundar, cu trafic redus, în judeţul Vrancea);

• DN23A Focşani – Tătăranu (drum naţional secundar, cu trafic redus, în judeţul Vrancea);

• DN24A Murgeni – Rânzeşti (în judeţul Vaslui);

• DN11A Bârlad – Podu Turcului (în judeţul Vaslui).

Pe DN24B Huşi – Vama Albiţa a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Vă mai informăm că autorităţile bulgare au suspendat temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo, pe drumurile din 15 judeţe din Republica Bulgaria.

Aceeaşi măsură a fost luată şi de poliţia rutieră română, începând cu ora 22:00, în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu, pe DN5, DN39, DN38 şi DN3 (drum închis la această oră pe tronsonul Chiciu-Fundulea), pentru a evita blocarea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Vama Veche, Negru Vodă şi Silistra.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, care intenţionau să se deplaseze în Bulgaria sau să intre în România, să oprească în parcări amenajate înainte de a ajunge în aceste judeţe.

În judeţele din sud-estul ţării, pentru care este în vigoare atenţionarea cu cod galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea. Astfel, în judeţul Ialomiţa, vizibilitatea scade sub cinci metri pe DN2A Urziceni – Slobozia şi pe DN21 Slobozia – Bărăganu. În condiţii asemănătoare se circulă şi pe unele porţiuni ale Autostrăzii Soarelui.

Reamintim că meteorologii au emis şi o avertizare nowcasting cu cod portocaliu, valabilă în intervalul 19 decembrie, ora 23:00 – 20 decembrie, ora 05:00, conform căreia pe arii extinse în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, în intervalul menţionat va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar supravieţuirii în condiţii de temperaturi scăzute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii