Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul spre litoral, brăzdat de radare în minivacanţa de 1 Mai. Recomandări pentru şoferi

ro

27 Apr, 2018 14:51 2058 Marime text
În perioada minivacanţei de 1 Mai, Poliţia Rutieră este pregătită să intervină pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei pe drumurile din România. Vom fi prezenţi aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri la nivel naţional, care vor acţiona cu peste 300 de aparate radar.

Totodată, pe principalele artere spre litoral, poliţiştii de la Rutieră vor primi sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Naţional de Aviaţie, care vor survola şoselele cu un elicopter pentru a putea fi dispuse măsuri corespunzătoare pentru asigurarea fluenţei pe arterele mai aglomerate.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, Poliția Română vă recomandă:
 
Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.
 
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
 
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
 
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
 
Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.
 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii