Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drăguşin Ion, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

ro

25 Jul, 2014 14:39 1639 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Drăguşin Ion, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La începutul lunii februarie 2014, inculpatul Drăgușin Ion a pretins de la un denunțător, suma de 70.000 euro şi a primit de la acesta, printr-un intermediar (denunțător), în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma de 60.000 euro, în trei tranşe, lăsându-i pe aceştia să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina pe aceştia să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunțătorului și a celorlalți inculpați, membrii ai aceleiași familii. Inculpatul a precizat denunțătorilor că cei 60.000 de euro sunt destinaţi judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil situat în municipiul Craiova, aflat în proprietatea inculpatului Drăgușin Ion. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii