Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragorul maritim 30 „Slt. Alexandru Axente” luptă împotriva minelor marine

ro

01 Feb, 2016 15:54 2788 Marime text
 
Dragorul maritim 30 „Slt. Alexandru Axente” intră în compunerea Grupării Navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMGCM – 2,  în perioada 1 –  29 februarie, ca urmare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Țara Galilor, în 2014, prin care s-a adoptat Planul de Creștere a Capacității Operaționale a Alianței (RAP - Readiness Action Plan).

            Gruparea navală va desfășura operații de supraveghere a căilor de comunicații maritime în Marea Neagră, în vederea prevenirii traficului ilegal de mărfuri și de persoane.

             Din grupare fac parte nave militare ale Bulgariei, României, Spaniei și Turciei, care vor patrula în Marea Neagră, fiind planificate și exerciții comune cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia. În perioada 19-27 februarie, gruparea SNMGCM-2 va participa la exercițiul Poseidon 16, organizat de Forțele Navale Bulgare, în raioanele maritime din apropierea portului Burgas.

            Participarea marinarilor militari români la  exercțiile NATO din Marea Neagră contribuie la consolidarea securiății comune a Alianței, pe flancul estic,  prin descurajarea eventualelor acţiuni agresive. Exercitiul face parte din Planul de Activități al Forțelor Navale Române pentru anul 2016 și are ca obiectiv ridicarea nivelului de interoperabilitate al militarilor români cu partenerii din Alianță.
Nava este comandată de locotenent - comandorul Codrin Misaras și are un echipaj alcătuit din 78 de militari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii