Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:15 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2-Dragnea, suspect într-un nou dosar penal?

ro

06 Apr, 2016 14:16 787 Marime text
 
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, în urmă cu câteva minute, la audieri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Potrivit unor surse judiciare, Dragnea a fost citat în calitate de suspect într-un nou dosar de corupţie.
 
La intrarea în sediul DNA, Dragnea le-a spus jurnaliştilor că s-a prezentat la DNA după ce procurorii l-au sunat pe avocatul său. Liderul PSD a precizat că va face mai multe declaraţii la ieşirea de la audieri.

UPDATE2, ora 15.18:


Dragnea a declarat, la ieșirea de la DNA, că a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care fosta sa soție, Bombonica Prodana, a fost pusă sub învinuire, pentru că a menținut în funcție mai multe persoane la Direcția de asistență socială, deși nu veneau la serviciu.
 

”Sunt suspectat că două angajate de la Protecția Copilului nu ar fi venit la serviciu și că eu aș fi îngăduit acest lucru. În 2006. Am calitatea de suspect”, a spus șeful PSD, la ieșirea de la DNA.

 
Întrebat dacă a intervenit pentru acele persoane, Dragnea a răspuns: ”Categoric nu am intervenit pentru aceste persoane”.
 

UPDATE, ora 14.42:


A venit și confirmarea oficială de la DNA.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul
 
    DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- instigare la fals intelectual, în formă continuată.
 
  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.
  În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.
 
Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii