Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea spune cine a furat referendumul

ro

06 Feb, 2015 07:50 1311 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat în fața judecătorilor că tinerii din partid au trimis, în numele său, mesaje de mobilizare în ziua votului și a cerut, din nou, audierea lui Ponta, informează evz.ro.

La un an și jumătate de la începerea procesului privind fraudarea referendumului, vicepremierul Liviu Dragnea a dat, ieri, prima declarație în acest dosar, în care au fost trimise în judecată 75 de persoane. A așteptat mai bine de trei ore pe holurile instanței supreme până să fie întrebat de judecători care a fost rolul său în ziua votului pentru suspendarea lui Traian Băsescu din iulie 2012. Fostul vicepremier a ascultat declarațiile martorilor care explicau cum s-au furat peste 300 de voturi într-o secție din comuna Suraia, județul Vranceam relatează evz.ro.

Dragnea a început declaraţia prin a spune că este nevinovat și că nu el a transmis notele către primarii din teritoriu prin care s-a dispus organizarea unor tombole în ziua votului, deși erau semnate de el. În plus, a susținut că nu el a trimis câteva mii de SMS-uri către șefii secțiilor de votare prin care-i mobiliza să iasă la vot cu orice preț. A dat vina pe doi tineri voluntari care au creat aplicația respectivă și a susținut că el este inginer și nu se pricepe la IT. Judecătoarea a citit câteva dintre mesajele trimise în seara votului: „Ieșiți cu caravanele”, „Ieșiți pe străzi cu Deșteaptăte Române!”, „Luați toate măsurile ca cei care stau la coadă să fie considerați în secție”, „Numărați cu atenție și curaj”. Tot ieri, avocatul lui Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta. Solicitarea nu este nouă. În timpul urmăririi penale, Ponta s-a autoinvitat să fie audiat, dar cererea sa a fost respinsă. judecătorii urmează să se pronunțe pe această cerere. Următorul termen a fost stabilit pe 19 februarie, notează evz.ro.


Sursa: evz.ro
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii