Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea Nu va fi toată puterea dintr-o regiune într-un singur loc. Ce instituţii vor fi obligatoriu în judeţe diferite

ro

19 Mar, 2013 17:09 1298 Marime text

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, susţine că puterea în fiecare regiune va fi împărţită, astfel încât "fiecare comunitate din fiecare judeţ să simtă că are acces la beneficiile regionalizării". Potrivit vice-premierului sediul administrativ, Direcşia regională de finanţe şi Direcţia regionala de mediu vor fi localizate în judeţe diferite ale regiunii, transmite Agerpres.

''Trebuie sa se detensioneze discutiile pe aceasta tema, pentru ca nu va fi toata puterea dintr-o regiune intr-un singur loc. Va fi sediul administrativ undeva, alt judet va avea Directia regionala de finante, altul va avea Directia regionala de mediu, in asa fel incat din toata regiunea fiecare comunitate din fiecare judet sa simta ca are acces la beneficiile regionalizarii", a declarat Liviu Dragnea luni pentru Agerpres.

Potrivit vicepremierului, regiunile vor fi "un nivel intermediar asezat la distanta optima" intre Guvern si comunitatile locale, ele avand posibilitatea de a derula proiecte de dezvoltare de anvergura zonale.

Dragnea a dat asigurari ca procesul de regionalizare a Romaniei nu se va face pe criterii politice si ca "nu este un proiect pentru Partidul Social Democrat (PSD) sau pentru Uniunea Social Liberala (USL)", ci este "un proiect de tara".

Potrivit vicepremierului, "viitoarea configuratie a regiunilor va fi data de o analiza complexa, profunda, la care se lucreaza foarte puternic".

''La ministerul pe care il conduc, s-a constituit un grup format din academicieni, doctori, experti, plus alesi locali, parlamentari, societate civila. Analiza este aproape gata, iar desenul regiunilor va fi dat de aceasta analiza', a adaugat vicepremierul.
sursa: hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii