Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragă Moșule, noi vrem doar un Crăciun fericit!

ro

25 Dec, 2015 08:08 2326 Marime text
 
Dragă Moş Crăciun, ştim că te străduieşti să împarţi tuturor cadouri, dar ne-am gândit să-ţi scriem o scrisoare, ca toţi copiii cuminţi, înainte să ajungi și la noi. Ești bine, Moșule? Ce mai faci? A fost un an greu în care am sperat că va fi bine, dar...nu a fost. Tu trebuie să ştii că nu ne dorim ceva neapărat de la tine. Poate doar puțină alinare, puțină consolare și ceva lumină în suflet pentru părinții care și-au pierdut copiii în incendiul de la Clubul ”Colectiv”, nişte politicieni incoruptibili (nu râde, ştim că pare imposibil!), nişte judecători mai drepţi şi nişte locuri de muncă mai bune. Să ştii că noi am fost cuminţi, i-am înghiţit pe guvernanţi, i-am iertat de multe ori, dar acum ne-am cam săturat. Trebuie să ne înţelegi. Așa că nu ar fi rău să presari peste ţară nişte praf de fericire, poate aşa vom zări şi noi luminiţa de la capătul tunelului.
Ieri, de exemplu, un infirm mergea astăzi braţ la braţ cu un copil. Altul tremura de frig, tuşea, scuipa sânge. Cum să ne mai gândim la infinit? Altul căuta prin gunoaie resturi de mâncare, oase, în timp ce un muncitor era să cadă de pe o schelă, în timp ce îşi mânânca prânzul. Să mai inventăm rime şi metafore? În piaţă, vânzătorii îşi înşeală clienţii la cântar şi ceva mai încolo, printre tomberoane, un cerşetor dormea astăzi printre gunoaie. Să-i fi vorbit despre Rembrandth?
Vezi Moşule, lucrurile nu sunt aşa simple... Tu însă poţi să ne aduci o bucăţică din iubirea cea dintâi, să împarţi tuturor daruri de împlinire, de bucurie, de trezire, de înţelepciune, de trăire, de bucurie şi fericire.
După această noapte sfântă, să ne rugăm ca Maica Domnului să nu-L mai nască de acum pe Isus în paie reci, ci să-L pună în inimile noastre, şi ele să devină mai bune, mai generoase. Crăciun Fericit tuturor!
 
"Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede in El!" (Psalmul 34:8)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii