Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două sfinte sunt pomenite azi de credincioși. Mii de românce le poartă numele. Cui spunem La mulți ani

ro

22 Jul, 2016 07:12 3180 Marime text
Sfânta Maria Magdalena a fost originară din Magdala, un sat pescăresc de pe ţărmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tămăduită de şapte duhuri necurate de către Hristos şi după această minune, a ales să-L urmeze. Maria Magdalena a participat la răstignirea Mântuitorului şi a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a înviat.

Potrivit Tradiţiei, Maria Magdalena L-a propavaduit pe Hristos şi în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu. Va ajunge şi în Efes, spre a-i stă în ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei. Se pare că ea a fost îngropată în peştera în care au dormit somnul de sute de ani Cei Şapte Tineri, pomeniţi de Biserica pe 4 august.
Amintim că raclă cu mâna stânga a Sfintei Maria Magdalena este prezenţa la Mănăstirea "Simonos Petra“ din Sfântul Munte Athos.
 
Tot astăzi, facem pomenirea Sfintei Mucenite Marcela din Chios.
Sfânta Marcela s-a născut şi a trăit în secolul al XV-lea, în localitatea Volissos, aflată în nord-vestul insulei Chios, Grecia. Această sfânta şi-a păstrat fecioria cu preţul vieţii, primind cununa mucenicească. Ea a fost tăiată în bucăţi de propriul ei tată, stăpânit de duhul desfrânării, în jurul anul 1500. Din când în când, pietrele care au fost udate cu sângele fericitei mucenite se înroşesc în chip minunat, iar credincioşii care se ating de ele primesc binecuvântări şi se vindecă de anumite suferinţe trupeşti.
 
Sfânta Marcela este ocrotitoarea insulei Chisş ai a tuturor celor care lupta cu patimă desfrânării, dorind a trăi în curăţie. Ea este prăznuită de Biserica Ortodoxă în ziua de 22 iulie.
Sursă text şi foto: crestinortodox.ro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii