Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua tone de carne confiscate la Constanta

ro

28 Dec, 2009 18:54 1566 Marime text

car1ne.jpgPeste două tone de carne şi produse lactate au fost retrase de la comercializare de inspectorii sanitar-veterinari constănţeni, în ultima săptămână, pentru că mărfurile erau la limita termenului de expirare a valabilităţii, informează Rompres.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Gheorghe Dincă, a informat, luni, că au mai fost scoase de la vânzare, la solicitarea agen]ilor economici, 500 kg de peşte şi peste 300 kg de alte diferite produse alimentare şi ouă, mărfuri în valoare totală de circa 24.000 de lei. O atenţie deosebită a fost acordată, în perioada menţionată, fermelor de porci şi păsări din judeţ, fiind controlate, totodată, peste o sută de unităţi de producţie, de alimentaţie publică, pieţe agroalimentare, supermarket-uri, depozite de alimente, laboratoare de cofetărie şi o fabrică de îngheţată

Potrivit reprezentantului DSVSA, trei agenţi economici au fost sancţionaţi pentru neregulile constatate cu o amendă de 2.400 de lei şi două avertismente. Potrivit reprezentantului DSVSA, trei agenţi economici au fost sancţionaţi pentru neregulile constatate cu o amendă de 2.400 de lei şi două avertismente. Medicii veterinari au depistat un caz de trichineloză, la un porc achiziţionat de un constănţean de la un particular din comuna Rasova, în urma efectuării examinării trichineloscopice, înainte ca familia să consume carnea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii