Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane reținute, bănuite de trafic de persoane și proxenetism

ro

22 Sep, 2016 15:16 2551 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Tiberiu Edgar Barbu şi Cristina Diana Adam pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2015, cei doi inculpați au racolat, prin inducere în eroare, lipsire de libertate și constrângere fizică și psihică, mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 21 ani, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, în locaţii de pe raza municipiului București și Suceava, publicând, în vederea atragerii clienţilor, anunţuri pe diferite site-uri de publicitate.
 
Din investigaţiile efectuate, a rezultat că inculpaţii, în scopul obținerii de venituri materiale, au recrutat prin inducere în eroare o persoana vătămată majoră, pe care a lipsit-o de libertate în două imobile de pe raza muncipiului București, închiriate în scop infracțional. Inculpaţii  au obligat persoana vătămată, prin agresiuni repetate psihice și fizice, să practice prostituția în folosul acestora și să procedeze la o întrerupere de sarcină în evoluţie de patru luni și jumătate, în scopul continuării activității de practicare a prostituției.
 
În continuarea activității infracționale, în luna februarie a anului curentcei doi inculpați au transferat victima într-un apartament de pe raza municipiului Suceava unde au continuat să o exploateze sexual în folosul lor. Ulterior, prin inducere în eroare, inculpaţii au recrutat o altă persoana vătămată, pe care au exploatat-o sexual până la data de 23 august, când cele două persoane vătămate au reușit să fugă din locaţia în care erau lipsite de libertate și să sesizeze organele de urmărire penală.
 
De asemenea, cei doi inculpați au recrutat prin intermediul anunțurilor de la mica publicitate o victimă minoră, căreia i-au înlesnit practicarea prostituției în imobilul din municipiul Suceava în care erau exploatate celelalte două persoane vătămate, păstrând jumătate din banii obținuți de minoră prin practicarea prostituției.

În noaptea de 19-20 septembrie, Tiberiu Edgar Barbu, prin răpire, a preluat din Bacău una dintre cele două victime care reuşise să îsi asigure scăparea și a transportat-o în municipiul Suceava, unde a lipsit-o de libertate într-un imobil închiriat, în scop infracțional.  În dimineața zilei de 21 septembrie, persoana vătămată a fost eliberată de către organele de urmărire penală cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în cauză.
 
În următoarea zi, Tribunalul  Bacău a dispus  arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, arată comunicatul DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii