Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane acuzate de racolarea a două victime au fost reținute de autorități

ro

31 Aug, 2015 17:14 918 Marime text
 
Vineri 28.08.2015  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Macher Ionel şi Stanca Savina pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, prevăzută de art.210 al.1, lit.a C.pen. şi trafic de minori, prev.de art.211 al.1 C.pen., conform unor informații oferite de DIICOT.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii august 2014, prin inducere în eroare, inculpaţii au racolat două victime, de sex masculin, dintre care una minoră,  pe care le-au transportat şi adăpostit în Germania, iar ulterior, prin ameninţări şi violenţe le-au exploatat timp de aproximativ 3 luni de zile, prin obligarea la executarea unor munci forţate, sumele de bani obţinute fiind însuşite  în totalitate de către inculpaţi.
 
Vineri, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Macher Ionel şi Stanca Savina pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.
 
De asemenea, în mesajul transmis de DIICOT, se precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: radioiasi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii