Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două minore au plănuit pe Facebook să comită un atentat. Acum vor fi cercetate!

ro

12 Mar, 2016 14:49 2054 Marime text
La patru luni de la atacul de la Bataclan, patru adolescente, care au făcut schimburi de mesaje pe rețeaua de socializare Facebook în care afirmau că voiau să comită un atentat, au fost reținute miercuri de anchetatori ai Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI) din Franța. Două dintre ele au fost eliberate.

Anchetatorii le suspectează pe tinere că au plănuit un atentat care viza o sală de concerte pariziană.  Ele au afirmat că voiau să comită atentate "asemănătoare cu cele de la 13 noiembrie", a explicat o sursă din cadrul Poliției locale. Două dintre tinere, surori, nu s-au întâlnit niciodată cu celelalte două, care nici ele nu se cunoașteau. Toate patru locuiau "în orașe diferite", conform sursei din cadrul citate.

În acest moment, se pare că era vorba doar de o intenție, pentru că Parchetul nu a descoperit nicio armă sau substanțe de natură explozivă.
Prezentate ieri unui judecător specializat pe antiterorism, cele două au fost inculpate pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o operațiune teroristă, au precizat surse judiciare citate de AFP. Cea mai tânără, de 15 ani, a fost plasată în arest preventiv, iar cea de-a doua, de 17 ani, va fi cercetată sub control judiciar, conform cererii Parchetului francez.  

Vă amintim că anul trecut, în 13 noiembrie, comandouri de jihadiști au comis mai multe atacuri la Paris, dintre care unul asupra sălii de spectacole Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise, iar altele asupra unor terase de baruri și restaurante și în apropiere de Stade de France. Aceste atentate, cele mai sângeroase din istoria Franței, s-au soldat în total cu 130 de morți și sute de răniți.


sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii