Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două cazuri de poliomielită la graniţa cu România

ro

03 Sep, 2015 08:17 1959 Marime text
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că oficiali au găsit doi copii bolnavi de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de la frontiera cu România şi alte trei ţări - primele cazuri de paralizie infantilă depistate în această ţară în ultimii nouă ani, relatează Associated Press online.
Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat Ucraina în legătură cu un risc sporit de apariţie a unui focar, din cauza nivelului scăzut de vaccinare, în contextul în care doar jumătate dintre copii au fost imunizaţi, anul trecut, împotriva unor boli ca poliomielita.
OMS a confirmat cele două cazuri de poliomielită, în sud-vestul Ucrainei, într-un comunicat, săptămâna aceasta. Cazurile au fost cauzate de o mutaţie a unui virus al poliomielitei într-un vaccin. În cazuri rare, virusul din vaccin poate evolua într-o tulpină, care poate provoca noi focare.
OMS a apreciat că riscul ca Ucraina să exporte poliomilita în alte ţări este scăzut, dar a subliniat că regiunea în care au fost descoperite cazurile are frontiere comune cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii