Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare meteo extinsă Două atenţionări de Cod galben în Dobrogea

ro

06 Mar, 2015 10:17 1541 Marime text
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul galben de vreme rea a fost extins. Astfel, azi, de la ora 10.00 până în această seară, la ora 20.00, în aproape toată ţara este în vigoare o atenţionare cod galben de precipitaţii importante cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul şi sudul Moldovei, mixte în Muntenia şi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 50 - 60 km/h îndeosebi în sud şi sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

O nouă atenţionare


De asemenea, de azi, 6 martie, ora 20.00, până mâine, 7 martie, ora 10.00, se vor înregistra ninsori şi intensificări ale vântului în în sudul Olteniei, în sudul şi în estul Munteniei şi în Dobrogea.
 
Meteorologii arată că, în intervalul menţionat va ninge în sudul Olteniei, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în sudul şi în estul Munteniei şi mixte în Dobrogea.

Vântul va avea intensificări locale în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 - 60 km/h.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii