Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dotări noi la ISU Dobrogea

ro

14 Dec, 2016 09:43 1899 Marime text
Pompierii de la ISU Dobrogea au motiv de bucurie. Un proiect de modernizare a dotărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în valoarea de 24 de milioane de euro va aduce şi la Constanţa câteva autospeciale noi.
Prin acest proiect au fost achiziţionate 24 de autospeciale noi, ce pot transporta nouă tone de apă şi o tonă de spumă. Acestea vor intra în dotarea unităţilor  de pompieri din Braşov, Constanţa, Sibiu şi Vrancea.
„Este prima dată când aducem maşini de 9 tone şi care înlocuiesc maşinile vechi de pompieri care au o vechime de zeci de ani care aveau capacitatea de 9 mii de litri. Este un pas extrem de important, mai ales în zonele în care lipsesc hidranţii, unde lipsesc surse de apă”, spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de Digi24.
De asemenea, pentru intervenţiile ISU au mai fost achiziţionate şi 52 de microbuze.
„Autospecialele de transport efective cu 17 locuri, 52 de bucăţi. Pe parcursul exerciţiului seism 2016 am identificat ca problematică necesitatea asigurării transportului efectivelor din ţară către zonele afectate”, spune Ovidiu Vasilică, șeful IGSU, potrivit Digi 24.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii