Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul transferurilor “Meme” Stoica a primit avizul pentru a fi eliberat din închisoare

ro

03 Dec, 2015 17:40 2462 Marime text
 
Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua Bucureşti, a primit aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat condiţionat. El a executat un an şi nouă luni din condamnarea de 3 ani şi 6 luni primită în Dosarul transferurilor din fotbal, dosar din care au fost eliberaţi condiţionat din închisoare Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu. Şi Ioan Becali a primit o decizie favorabilă pentru eliberare, însă decizia nu este definitivă.

Cererea de eliberare condiţionată a lui “Meme” Stoica urmează să fie înaintată Judecătoriei Sectorului 4.

Situaţia lui Ioan Becali este mai complicată, după ce DNA l-a pus sub acuzare pentru că ar fi mituit-o, împreună cu Victor Becali şi Cristian Borcea, pe judecătoarea Geanina Terceanu, cea care a dat o primă decizie de achitare în dosarul transferurilor. Ioan Becali şi Victor Becali, care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul Poarta Albă, s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru că au mituit-o pe Geanina Terceanu.

Potrivit DNA, faptele săvârşite în acest dosar al transferurilor din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi", după cum susţin procurorii, prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.




sursa foto: exprespress.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii