Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dosarul Retrocedărilor” Termenul de judecată s-a amânat pentru Mazăre

ro

01 Apr, 2014 12:47 2583 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a aflat astăzi în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Edilul este judecat în cazul retrocedărilor ilegale cu terenuri.

Procesul s-a amânat pentru 29 aprilie. La acea dată în sală va fi citat specialistul care a realizat experiza în acest dosar. Procurorul DNA a cerut amendarea expertului, deoarece acesta nu a finalizat expertiza, iar avocaţii s-au opus spunând că este un proces complex şi au nevoie de mai mult timp, potrivit Evenimentului Zilei.

La finalul şedinţei de judecată, Radu Mazăre a susţinut că nu este de acord cu cererea procurorului, aceea de a nu se mai efectua expertizele, mai ales că nu este judecat pentru mită sau corupţie, ci este judecat pentru subevaluarea unor terenuri. Instanţa a dispus trimiterea unei adrese către Ministerul Mediului pentru a fi identificat regimul juridic al plajelor aferente muncipiului Constanţa şi staţiunii Mamaia din 1998 până în prezent.

Reamintim că primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 28 octombrie 2008, alături de alte 36 de persoane. În dosar este cercetată restituirea şi atribuirea nelegală a unor suprafeţe întinse de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii