Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Olguței Vasilescu, retrimis la DNA

ro

07 Oct, 2016 12:16 1304 Marime text
Tribunalul București a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de corupție, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței, informează Agerpres.

„În baza art.346 alin.1 și 3 lit.a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA Secția de Combatere a Corupției constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului și limitelor judecății cu privire la inculpații Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela și Vasilescu Lia Olguța", se arată în hotărârea instanței, conform Agerpres.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Procurorii au avut la dispoziție cinci zile să comunice instanței dacă retrag dosarul în vederea refacerii urmăririi penale sau aleg să continue judecarea procesului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii