Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care este cercetat cumnatul lui Victor Ponta, în presa străină

ro

19 Feb, 2015 13:13 897 Marime text
Cazul reţinerii cumnatului lui Victor Ponta a ajuns şi în paginile publicaţiilor străine. Presa internaţională a relatat despre dosarul în care este implicat Iulian Herţanu: ”Procurorii români îl investighează pe cumnatul premierului”. Acesta este titlul materialului Reuters despre dosarul în care este implicat Iulian Herţanu.
 
„Procurorii anticorupţie români au început o investigaţie împotriva cumnatului premierului Victor Ponta, ca parte a unui caz mai amplu de fraudare de fonduri europene. Iulian Herţanu a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi fraudare a fondurilor europene într-un proiect de dezvoltare în judeţul Prahova.
Acesta este al doilea caz în care este implicată familia premierului. Anul trecut, procurorii au început o investigaţie într-o presupusă schemă cu restituiri de proprietăţi în care este implicat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, o figură puternică în PSD şi senator din 2004.”, scrie Reuters, conform Mediafax.
 
Novinite.com scrie că ”o rudă a premierului român a fost reţinută pentru fraudare de fonduri europene”. Conform site-ului, cumnatul premierului şi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru suspiciuni de fraudă cu prejudiciu de 7 milioane de lei din fonduri europene. Site-ul menţionează că în dosar sunt cercetaţi şi deputatul Sebastian Ghiță, preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi deputatul Vlad Cosma.
 
Subiectul anchetei în cazul cumnatului lui Victor Ponta a mai fost relatat de Euronews şi Channel News Asia.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii