Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul evaziunii fiscale de 50 milioane euro Procuroarea Angela Nicolae si fiul sau, retinuti de DNA

ro

28 Oct, 2013 21:38 2330 Marime text
Procuroarea Angela Nicolae de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si fiul sau, Daniel Nicolae, au fost retinuti luni seara de procurorii DNA in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro, au informat pentru Agerpres surse judiciare. De asemenea, in acest dosar au mai fost retinute si alte persoane.Cinci persoane, respectiv doi romani, administratori ai unor societati comerciale, si trei cetateni arabi, au primit, luni seara, ordonante de retinere, in dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu 50 de milioane de euro, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Potrivit surselor citate, unul dintre cei retinuti este administrator la Avicola Crevedia.
Cei cinci vor prezentati instantei, marti, cu propunerea de arestare preventiva.
Audierile in acest dosar, care au loc la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), continua.
Potrivit DNA, perchezitiile au fost facute la sediile unor firme si la locuinte din Bucuresti si cele cinci judete, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.
In dosarul de evaziune fiscala ce vizeaza domeniul industriei alimentare ar fi in atentia anchetatorilor si angajati ai Garzii Financiare, au precizat surse judiciare.

sursa: hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii