Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Dosarul de şantaj al lui Traian Băsescu ar putea fi preluat de procurorii DNA

ro

18 Mar, 2015 18:01 827 Marime text
Dosarul instrumentat de judecătorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în care fostul preşedinte Traian Băsescu este urmărit penal pentru şantaj ar putea fi preluat de Direcția Națională Anticorupție, spun surse judiciare, având în vedere recentele cazuri asemănătoare, soluționate de procurorii DNA.
 
Potrivit unor specialiști în drept contactați de jurnaliștii EVZ, citaţi de B1 Tv, ordonanța Parchetului General este nelegală, competența revenind, de fapt, DNA, potrivit Legii nr 78/200 cu privire la prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
 
Legea nr 78/200 prevede că legea instituire măsuri de prevenire și sancționare a faptelor de corupție și se aplică persoanelor care „exercită o funcție publică, indiferent de modul în care au fost investite, în cadrul autorităților publice sau instituțiilor publice”.
 
Altfel spus, în cazul în care competența de investigare ar aparține DNA, acțiunea Parchetului General de urmărire penală pe numele fostului președinte ar fi nelegală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii