Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pe numele unui bărbat suspectat că și-a înregistrat audio fosta iubită

ro

21 Mar, 2019 14:23 1230 Marime text
Un brăilean de 44 de ani este cercetat penal pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, după ce şi-a înregistrat audio fosta concubină fără acordul acesteia, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de IPJ Brăila citate de Agerpres.ro

O brăileancă în vârstă de 43 de ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Brăila şi a reclamat faptul că a fost înregistrată audio fără acordul său.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia a luat la cunoştinţă despre faptul că, în timp ce se aflau la domiciliul său din municipiu, a fost înregistrată audio, fără acordul său, de către fostul concubin, un brăilean de 44 de ani.

"Reamintim brăilenilor faptul că urmărirea fără drept a unei persoane, agasarea sa, provocându-i teamă, fotografierea, filmarea ori înregistrarea fără drept în spaţiul intim al locuinţei ori publicarea de imagini sau mesaje jignitoare la adresa acesteia pe site-urile de socializare sunt doar câteva dintre modalităţile prin care îi poţi afectata unui individ libertatea psihică şi dreptul la viaţă privată. Constituie infracţiunea de violare a vieţii private atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private", se arată în comunicatul IPJ Brăila. 


Pentru infracţiunea de violare a vieţii private, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii