Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal în premieră la nivel national La Hârşova, şase persoane cercetate penal pentru evaziune şi spălare de bani (video)

ro

28 Aug, 2015 13:38 2738 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează şase persoane (trei bărbaţi şi trei femei) din Hârşova pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate în domeniul jocurilor de noroc, care au adus un prejudiciu de 5.000.000 de Euro şi  202.404 de lei.

Cele şase persoane au vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi sunt reprezentanţi a trei societăţi comerciale din Hârşova. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate din domeniul jocurilor de noroc de tip “slot machine” / „păcănele”.

Cei şase sunt bănuiţi că, la sediul a trei societăţi comerciale din Hârşova, au copiat fără acordul titularului, programe de joc de noroc de tip „Hot Spot” şi „Gaminator”, care aparţin de drept unei companii din Austria, ulterior, programele fiind implementate pe plăci de joc, care erau astfel folosite în sălile de jocuri de noroc.

Aparatele au fost comercializate în toată ţara, unde au fost exploatate de diverşi organizatori ai acestei activităţi, o parte din acestea fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova în propriile săli, în judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

În urma cercetărilor poliţişti au ridicat 189 de astfel aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice de specializate, concluzionându-se că acestea erau contrafăcute.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii