Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal de abuz în serviciu și fals în acte. Polițiștii efectuează cercetări

ro

17 Jul, 2019 17:55 1420 Marime text

În cursul anului 2014, prin folosirea mai multor înscrisuri falsificate, reprezentantul unei asociații, în scopul dobândirii ilegale a 10 spații comerciale situate pe raza municipiului București.
 
Acestea se aflau în patrimoniul unei foste cooperative meșteșugărești, ar fi instigat funcționarii să întabuleze în cărțile funciare, în mod nelegal, dreptul de proprietate asupra acestora, transmite Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române.
 
Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra celor 10 spații comerciale, valoarea lor fiind de aproximativ 2.200.000 de lei.
 
Faptele ar fi fost comise de reprezentanții unor asociații meșteșugărești din București și angajați ai unei instituții, în contextul înstrăinării patrimoniului imobiliar al asociațiilor.
 
Astfel, în perioada 16-17 iulie 2019, au fost audiate 12 persoane (9 funcționari), cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
Efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoanele în cauză este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii