Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donald Trump renunță să mai construiască la Marea Neagră

ro

07 Jan, 2017 19:57 2606 Marime text
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a renunțat la proiectul de construcție în Georgia, pe malul Mării Negre, a unui zgârie-nori care să-i poarte numele și care fusese evaluat la 300 de milioane de dolari, transmite sâmbătă EFE.
Partenerul georgian al Organizației Trump, Silk Road Group, a anunțat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că suspendă oficial proiectul comun privind ridicarea unui Trump Tower în orașul Batumi, situat la 380 de kilometri vest de Tbilisi. "Silk Road Group mulțumește Organizației Trump pentru interesul său față de acest proiect (...) care a fost lansat în virtutea acordului semnat în martie 2011", se menționează în comunicatul de presă al companiei georgiene.
Silk Road Group amintește că "acest proiect fantastic" a fost prezentat cu prilejul vizitei lui Trump în statul din Caucaz, în 2012, pe când președintele țării era Mihail Saakașvili, principalul aliat al SUA în regiune și inamic declarat al președintelui rus Vladimir Putin.
Cu toate acestea, rămân în continuare valabile planurile privind construcția unei clădiri rezidențiale de lux cu 47 de etaje, care va contribui la creșterea numărului de turiști care vizitează Georgia, care a înregistrat 6 milioane de turiști în 2016, un maxim istoric.
Cu prilejul vizitei în Georgia, Trump a numit Batumi "Monte Carlo din Caucaz". Conform proiectului inițial, Trump Tower trebuia să adăpostească un hotel, un cazino și alte facilități de divertisment care ar fi urmat să atragă mii de vizitatori în cel mai turistic oraș al țării. 

sursa foto: agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii