Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donald Trump îi reproșează lui Hillary Clinton că participă la renumărarea voturilor de la prezidențiale

ro

27 Nov, 2016 21:44 1605 Marime text
Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și consilierii săi au criticat cu fermitate duminică echipa lui Hillary Clinton pentru intenția de a participa la renumărarea voturilor în statul Wisconsin, fief democrat care a basculat în tabăra republicanilor la 8 noiembrie, relatează AFP, citat de Agerpres.

Într-o nouă serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declarațiile făcute de candidată înainte de înfrângere, când l-a îndemnat să respecte rezultatul dacă ea va câștiga.

"Atâta timp și bani vor fi cheltuiți — pentru același rezultat!" în pofida unei noi numărări a voturilor, lansată în Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Albă, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, încheind seria de șapte mesaje pe Twitter cu cuvântul: "Trist".

"Poporul și-a exprimat opțiunea și alegerile s-au încheiat", a afirmat el sâmbătă, considerând "ridicolă" inițiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumărarea voturilor la prezidențiale în Wisconsin după ce a strâns mai multe milioane de dolari pentru a-și finanța solicitarea.

Jill Stein intenționează, de asemenea, să ceară renumărarea voturilor în Pennsylvania și Michigan, alte două state extrem de disputate și câștigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anunțat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în același timp că nu a constatat nereguli.

Informând că președintele ales și cel în exercițiu, democratul Barack Obama, au discutat sâmbătă aproape 45 de minute la telefon, o consilieră a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denunțat, la rândul ei, inițiativa taberei Clinton.

Cei doi președinți "se înțeleg bine. Sunt în dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respectă și respectă procesul și tranziția lină a puterii. Din acest motiv, renumărarea cerută provoacă derută și dezamăgire", a declarat ea, îndemnându-i pe democrați să accepte că au pierdut.


Sursa foto: businessinsider.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii