Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Operă A murit soprana Mirela Zafiri

ro

27 Aug, 2012 16:04 1488 Marime text

Prim-solista Operei Braşova decedat, in noaptea de duminica spre luni, in urma unei boli necrutatoare.

Nascuta in Lugoj, Mirela Zafiri a studiat pianul, viola si chitara inca din primii ani de scoala. A fost licentiata in canto a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si absolventa a Masterului Universitatii de Muzica Bucuresti, specializarea Arta vocala. Mirela Zafiri a acoperit rapid, cu profesionalitate si daruire, o paleta larga de roluri si genuri - de la opera, recitaluri de lied la vocal-simfonic si chiar jazz simfonic.

A sustinut 120 Concerte de Arii cu orchestre in Italia, Grecia si Spania si a fost invitata la numeroase festivaluri nationale si internationale si pe scenele operelor si filarmonicilor din toata tara. A realizat peste 230 minute de inregistrari radio, precum si prima auditie a Operei "Cervantes" de Jose Luis Tierno (AnaFranca), cu Cecilia Berganza si Antonio Ordonez la Teatrul Mataro, inregistrata la TvEspagna. A publicat cartea "Fenomenul Mozart" la Editura U.N.M.B. (2006). Mirela Zafiri a fost prim-solista a Operei din Brasov. Artista vorbea romana, italiana, franceza, engleza, rusa si greaca. Soprana lugojeanca a cucerit numeroase premii si distinctii in cariera sa, scrie newsbv.ro.

Laureată a Festivalului-Concurs "Mihail Jora" 1998 , "Ionel Perlea" 1999. Pentru notabilele interpretări ale liedului românesc i-a fost decernat Premiul "Actualităţii Muzicale" pe anul 2000. Nominalizată la Premiile Femina VIP Braşov 2002, secţiunea Cultură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii