Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în muzica internațională S-a stins, de ziua lui de naștere, un celebru interpret de muzică country (video)

ro

08 Apr, 2016 06:05 1839 Marime text
Popularul cântăreț american de country Merle Haggard a murit miercuri, chiar în ziua în care a împlinit 79 de ani, după o carieră muzicală de șase decenii, a anunțat purtătorul său de cuvânt, preluat de theguardian.com.
 
Merle Haggard este unul dintre marile nume ale "country outlaw" (country în afara legii), care a criticat mișcarea hippie din anii 1960. Artistul, care efectua încă turnee în urmă cu puțin timp în pofida problemelor de sănătate, a murit miercuri la domiciliul său din nordul Californiei din cauza unor complicații apărute după o pneumonie.
Cel mai mare hit al autorului a peste 30 de piese ajunse în fruntea clasamentelor de muzică country în Statele Unite rămâne "Okie from Muskogee". Cântecul, lansat în 1969, denunța contracultura mișcării hippie și făcea apologia războiului din Vietnam. "Okie from Muskogee" a fost reluat adeseori de apărătorii războaielor duse de Statele Unite, însă Merle Haggard a susținut că nu a vrut să stabilească principii, ci că a încercat în piesă să înțeleagă America profundă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii