Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea artistică! O legendă a marelui ecran a plecat dintre noi

ro

11 Feb, 2014 15:07 2725 Marime text
Considerată o legendă a Hollywoodului, Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat, marţi dimineaţă, familia artistei.

Actriţa a devenit celebră încă din copilărie, în anii 1930, graţie rolurilor interpretate în filmele „Bright Eyes”, „Stand Up and Cheer" şi „Curly Top".

Actriţa a murit, luni, în reşedinţa sa din Woodside, California, din cauze naturale. „Era înconjurată de membrii familiei sale şi de persoanele care o îngrijeau", se afirmă în comunicatul emis de familia artistei.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani.

A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani. Până în prezent, Shirley Temple a rămas cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar.

Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă. A jucat în total în 43 de lungmetraje, însă a întâmpinat dificultăţi în a-şi menţine cariera la acelaşi nivel după ce a devenit adultă şi s-a retras din industria cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani.

Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 11 Feb, 2014 23:47 O papusa de fetita, cu un mare talent artistic si cinematografic. M-am indragostit de ea cand am vazut primul film cu ea. Un talent de nedescris, identic cu cel al Cleopatrei Stratan, cu .....Ghita,...mai vino seara la portita....dar talent in cinematografie cu o fotogenie de exceptie, papusa curata !...Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa-i calauzeasca calea spre Rai !