Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Doliu în învățământul constănțean. A murit unul dintre cei mai reputați profesori și directori de liceu

ro

03 Jul, 2018 09:02 19004 Marime text


Personalul didactic al Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța deplânge trecerea în neființă a reputatului profesor Romulus Popa Bran.
 
A fost, timp îndelungat, Director al Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța și, de-a lungul carierei, ilustrul profesor a șlefuit destinele a mii de absolvenți, care au contribuit la sporirea prestigiului Colegiului pe plan județean și național.

Prestigiosului profesor i se datorează descoperirea și punerea în valoare a Bazilicii paleo-creștine din curtea Colegiului, cel mai vechi lăcaș de cult creștin, de pe teritoriul românesc.
 
Înmormântarea a avut loc ieri, 02 iulie, la Cimitirul Central.

UPDATE: Profesorul Stoica Lascu, preşedintele Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, ne-a spus:

 
Încă o personalitate a învăţământul constănţean a trecut zilele acestea Styxul, chemat fiind a «preda» lecţii de istorie Dincolo. Cunoscutul profesor constănţean, originar din Rucăr, nu a mai apucat să împlinească anul acesta, la 28 noiembrie, 85 de ani, dintre care peste şase decenii au fost în slujba Istoriei şi a Învăţământului constănţean. Profesor de Istorie (a fost absolvent al Facultăţii de Istorie din Bucureşti în anul 1957) şi energic director de unităţi şcolare (fostul Liceu nr. 4, din Piaţa Chiliei, Liceul/Colegiul „Mihai Eminescu”), regretatul pedagog a slujit exemplar Şcoala şi disciplina tutelată de zeiţa Clio, având harul nu doar de a transmite cunoştinţe (era recunoscut printre colegii săi drept un exemplar metodician), ci şi de a forma convingeri naţional-patriotice. A fost, de asemenea, preşedinte al Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România în perioada 1972-1986, un consecvent, totodată, transmiţător de cunoştinţe istorice prin intermediul conferinţelor şi a articolelor publicistice, promovând valorile istoriei naţionale şi ale unui Învăţământ cât mai eficient, cu cadre didactice respectate şi bine pregătite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii