Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Episcopia Tulcii Slujbă impresionantă de pomenire pentru preotul şi soţia lui, morți într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim

ro

14 Feb, 2019 21:23 4690 Marime text
O slujbă impresionantă de pomenire a fost ţinută la biserica din Peceneaga, județul Tulcea, pentru preotul Ionel Filimon şi soţia sa, morţi într-un accident rutier în timp ce se întorceau de la Ierusalim, precizează observator.tv.

Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, alături de un sobor numeros de preoţi, a săvârşit slujba de pomenire.

În predica sa, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a catalogat evenimentul ca o întâmplare tristă şi a precizat că Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casă.

“O întâmplare tristă, care a căzut asupra noastră ca un glas de traznet. Pr. Ionel şi presbitera Elena Angela au trecut pe neaşteptate dincolo. Parcă nu ne venea să credem, mai ales că ne-am întâlnit cu părintele şi era bucuros, şi cu alţi membri ai familiei se va duce să se închine la locurile sfinte. Nu ne gândeam că la întoarcerea lor să se întâmple acest groaznic accident, să treacă din viaţa aceasta la viaţa sfinţilor. E un moment greu ptr familie şi rămân doi copii orfani şi e deosebit de greu şi ptr familia cea a mare a parohiei şi pentru familia lor. Să luăm acest semn că o întâmplare, Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci. Niciodată în viaţa mea de episcop nu am întâlnit că să moară în acelaşi timp un preot şi preoteasa lui şi m-am rugat lui Dumnezeu să aşeze sufletelor în corurile sfinţilor. Nu sunt graiuri şi cuvinte să exprimăm suferinţa noastră, dar copiii nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul . Să nu uităm chipurile acestora şi să îi purtăm în sufletele noastre şi să îi pomenim permanent la Sfintele Liturghii. Credincioșilor acestei parohii le spun că întristarea lor să se prefacă în bucurie, iar cei doi să fie primiți în Raiul dumnezeiesc", a cuvantat Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii.


Citește și: Doliu în Episcopia Tulcii. Un preot şi soţia lui au murit într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim (galerie foto)​


Sursa foto: Facebook Alexandru Balaban

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii