Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doinița Băsescu, despre relația cu familia lui Bercea Mondial

ro

19 May, 2015 22:09 1794 Marime text
 
Doiniţa Băsescu a fost audiată, azi, la Tribunalul Constanţa, în dosarul în care cinci membri ai familiei Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Ea a spus că în momentul în care a botezat-o pe nepoata lui Sandu Anghel, dar şi o perioadă după aceea, relaţia dintre cele două familii era una de respect reciproc.
 
“Când am botezat nu am avut niciun beneficiu material. I-am tratat cu respect şi i-am întrebat ce obiceiuri au pentru a le putea respecta. Au venit la noi cu fetiţa de Paşte, de Crăciun, de ziua mea. Au fost relaţii de respect din partea ambelor familii”, a povestit Doiniţa Băsescu.
 
Ea a mai afirmat că după ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv vizitele membrilor familiei Anghel au început să fie neanunţate, una dintre acestea având loc în toamna anului 2013, când au venit Fănica şi Florin Anghel, respectiv soţia şi fiul lui Sandu Anghel.
 
“Am avut o discuţie cu ei. Erau foarte îngrijoraţi şi mi s-au părut agresivi. Au venit pentru a mă ruga să vorbesc cu soţul meu să le înapoieze nişte bani. Le-am spus că nu ştiu despre ce bani este vorba. Ei mi-au dat un stick pe care era o înregistrare în care o altă persoană vorbea cu Florin despre aceşti bani. Eu nu am vrut să iau stickul, le-am spus că nu mă interesează şi cu astfel de lucruri să nu mai vină la noi. Le-am spus că nu cred că soţul meu a luat bani de la ei aşa cum nu a luat de la nimeni niciodată, nu a venit cu bani acasă şi nici nu aveam nevoie de bani”, a declarat Doiniţa Băsescu, precizând că a aflat despre ce bani era vorba de la televizor, după realizarea flagrantului.
 
Soţia lui Mircea Băsescu a precizat că, în acel moment, membrii familiei Anghel au spus că, dacă nu primesc banii, vor da înregistrarea respectivă la televiziuni.
 
“După ce mi-au spus de stick ne-au ameninţat că, dacă nu primesc banii, ne fac de râs, dau la televiziuni imaginile. Am spus că nu-i cred, pentru că îl cunosc pe soţul meu. L-am întrebat pe soţul meu despre ce este vorba şi mi-a spus că nu este adevărat, că nu a primit bani de la familia Anghel”, a afirmat Doiniţa Băsescu.
 
Întrebată de avocatul Pavel Abraham, apărătorul familiei Anghel, dacă a discutat cu Traian Băsescu despre această discuţie, soţia lui Mircea Băsescu a răspuns: “Nu i-am comunicat, nu am avut astfel de discuţii cu preşedintele”.
 
Următorul martor audiat a fost Raluca Băsescu, fiica lui Mircea Băsescu, ea spunând că nu ştie detalii despre acest caz şi că a aflat totul de la televizor.
 
Ea a precizat că puţinele discuţii pe care le-a avut de-a lungul timpului cu membrii familiei Anghel au fost despre nepoata lui Sandu Anghel, botezată de părinţii ei.
 
De asemenea, ea a spus că nu a fost de faţă la vizitele pe care familia Anghel le făcea părinţilor săi deoarece, de la începutul anului 2013, s-a mutat la Bucureşti, revenind la Constanţa după ce a început anchetarea tatălui său.
 
Ultimul martor audiat la termenul de marţi a fost Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu. El a spus că a aflat despre acest scandal din presă, după realizarea flagrantului în urma căruia au fost prinşi cei cinci membri ai familiei Anghel.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii