Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri au păgubit 1.000 de persoane prin sms Razie a procurorilor şi poliţiştilor de la Crimă Organizată în Bucureşti şi Constanţa

ro

07 Apr, 2011 10:36 1385 Marime text

Profitând de dorinţa de îmbogăţire rapidă şi naivitatea unora, cei doi au pus la cale o escrocherie prin care au reuşit, timp de câteva luni, să-şi încarce cartelele telefonice pe banii păgubiţilor.

Şi nu sunt singurii, motiv pentru care poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT au făcut mai multe descinderi în Bucureşti şi Constanţa. Anchetatorii spun că paguba este de ordinul zecilor de mii de euro.

Cei care comit astfel de fraude au mai multe metode prin care profită de naivi: pot crea cartele prin care pot vorbi din contul dumneavoastră. Dacă primiţi sms-uri în care sunteţi îndemnat să tastaţi un cod sub diverse pretexte, ignoraţi mesajul. Dacă sunteţi sunaţi şi pe ecran vă apar literele "A C E", respingeţi apelul. Este un virus care vă va distruge cartela SIM

De cele mai multe ori, hoţii trimit sms-uri în care sunteţi anunţaţi că aţi câştigat un premiu şi, ca să intraţi în posesia lui, trebuie să reîncărcaţi o cartelă sau să depuneţi bani într-un cont. Sau primiţi un mesaj de pe un număr necunoscut, din care se înţelege că o rudă sau un prieten are nevoie urgent de credit.

sursa: http://www.realitatea.net/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii