Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi sirieni şi un bulgar, reţinuţi când încercau să treacă fraudulos graniţa

ro

18 Jul, 2012 16:02 1208 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean bulgar care au intrat ilegal în România pe jos pe la frontiera verde a graniţei cu R. Bulgaria.

Pe 17 iulie a.c., în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au identificat un grup de trei persoane care a intrat ilegal în ţară prin zona verde a frontierei cu R. Bulgaria.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că două persoane sunt cetăţeni sirieni în vârstă de 22 ani, respectiv 23 ani, iar cea de-a treia persoană este un cetăţean bulgar în vârstă de 51 ani.

Cei trei au declarat că au ocolit Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, deplasându-se pe malul Dunării, cu scopul de a ajunge în România.

Cetăţeanul bulgar i-a racolat pe cei doi sirieni pe teritoriul R. Bulgaria cu scopul de a le fi călăuză în drumul lor spre România.

Cetăţenilor sirieni le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cetăţeanul bulgar este cercetat pentru infracţiunile de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat" şi „trafic de migranţi", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70. alin. 1 şi art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001 cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii