Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi români urmăriți internațional, depistați în Germania. Se ocupau cu furturi din locuințe

ro

10 Nov, 2017 15:38 1763 Marime text
Poliţiştii din Neamț au depistat doi bărbați căutați de autorităţile din Germania pentru furturi. Pentru depistarea persoanelor urmărite, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț au depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Roman, care era urmărit internațional.

Pe numele său, organele judiciare germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea unui furt, pe teritoriul Germaniei.

În fapt, cel în cauză este bănuit că, în luna noiembrie a anului 2016, prin forţarea uşii principale de acces, ar fi pătruns într-o locuinţă din Langenlonsheim, Germania, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 1.000 de euro.

De asemenea, la data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din Neamț au depistat, în Piatra Neamț, un alt bărbat, de 39 de ani, din Bârgăuani, care era urmărit internațional de autoritățile din Germania pentru un furt comis în anul 2015.

Pentru depistarea celor doi urmăriți, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

Cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanțe de reţinere. Până la demararea procedurilor de predare către autoritățile din Germania, aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii