Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi pensionari, de 94, respectiv 85 de ani au fost tâlhăriți în propria casă de un tânăr. Suspectul a ajuns după gratii

ro

11 Feb, 2019 21:29 1157 Marime text
Magistraţii Tribunalului Harghita au dispus arestarea preventivă a unui tânăr acuzat că a comis o tâlhărie căruia i-au căzut victime, în luna ianuarie, un bătrân de 94 ani şi soţia sa, de 85 ani, din oraşul Cristuru Secuiesc, a anunţat luni seara Biroul de Presă al IPJ Harghita citat de Agerpres.ro

Potrivit sursei citate, în data de 19 ianuarie, Poliţia Oraşului Cristuru Secuiesc a fost sesizată de către o localnică despre faptul că în timpul nopţii precedente, un bătrân de 94 de ani şi soţia sa de 85 de ani au fost agresaţi de persoane necunoscute.

În urma loviturilor primite, cei doi au avut nevoie de spitalizare, starea bătrânului fiind mai gravă, el fiind transportat în comă la spital.

Imediat după momentul sesizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost constituită o echipă operativă complexă care, împreună cu procurorul de caz, a declanşat o anchetă pentru prinderea autorilor faptei, cercetările arătând că din casa bătrânilor s-a furat suma de 30.000 lei.

Suspectul a fost prins la trei săptămâni de la comiterea faptei, pe raza municipiului Braşov, în urma colaborării dintre poliţiştii din mai multe judeţe, oamenii legii anunţând că este vorba de un bărbat de 34 ani, din localitatea harghiteană Şimoneşti.

"Deşi victimele nu au putut furniza date şi indicii nici măcar despre ora aproximativă a comiterii faptei şi cu atât mai puţin despre autor, prin colaborarea foarte bună dintre organele de Poliţie şi cele de Parchet, dar şi prin cooperarea cu structuri specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, din judeţele Harghita, Mureş, Braşov şi Covasna, suspectul a fost identificat, iar în dimineaţa zilei de 09 februarie, în jurul orei 07,00, acesta a fost prins şi imobilizat, într-o Staţie CFR din municipiul Braşov. Totodată, pentru verificarea unor date şi indicii obţinute în anchetă, în vederea completării probatoriului, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare, la tot atâtea locaţii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş", a precizat luni seara purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.


Potrivit sursei citate, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 zile iar poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptelor şi recuperării prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "tâlhărie calificată" şi "tentativă la omor".

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este recidivist, fiind eliberat condiţionat din penitenciar în 2018, unde ispăşea o pedeapsă cu închisoarea tot pentru comiterea unei tâlhării calificate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii