Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi militari români, răniţi în Afganistan, au fost decoraţi de șeful statului

ro

20 Jan, 2016 20:04 1313 Marime text
 
Anul trecut, în 20 septembrie, trei militari din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani" au fost răniţi în apropiere de Baza militară de la Kandahar, în urma exploziei unei maşini-capcană, pe timpul executării unei misiuni de patrulare.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru decorarea locotenentului Adrian-Ciprian Iriciuc şi a caporalului Andrei-Sergiu Lineschi, doi militari răniţi atunci, în Afganistan în urma exploziei acelei maşini-capcană. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.
 
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis a conferit Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari locotenentului Adrian-Ciprian Iriciuc şi Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalului clasa a III-a Andrei-Sergiu Lineschi "în semn de recunoştinţă şi apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea atribuţiunilor funcţionale pe timpul evenimentului produs la data de 20 septembrie 2015, în teatrul de operaţii Afganistan, în urma căruia au fost răniţi". Cel de-al treilea militar rănit la acea dată este caporalul clasa a III-a Ion Ichim, potrivit Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii