Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi membri fondatori ai PNL Constanţa au demisionat! Primari care vor să plece din BPJ şi un liberal "fericit"!

ro

12 Sep, 2016 16:29 6168 Marime text



Doi membri fondatori ai PNL au demisionat vineri din PNL cu puţin timp înainte de şedinţa în care preşedintele organizaţiei, deputatul Gheorghe Dragomir a propus ca niciunul dintre actualii parlamentari să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Este vorba despre Dan Zepa-Antonoaie şi Gabriel Monea, ambii membri PNL din 1990 şi vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene a partidului.
Alţi primari au anunţat că părăsesc sau vor părăsi Biroul Permanent Judeţean iar alţii declară că „nu sunt dezamăgiţi pentru că nu mai au aşteptări”. Primarul de la Cuza Vodă, Viorel Dulgheru ne-a declarat că timpul nu-i permite să participe activ la toate şedinţele şi doreşte să se retragă din BPJ. Dulgheru are şi o nemulţumire: "M-a sunat o fată de la partid că trebuie să strâng 500 de semnături pentru parlamentare. Eu n-am nimic împotrivă dar nu trebuie să vedem şi noi lista de candidaţi înainte"? , a spus primarul. Alţi primari au precizat că li s-a cerut să strângă 1000 de semnături pentru alegeri parlamentare, numărul acestora variază funcţie de mărimea localităţii pe care o reprezintă.
Un alt primar cu vechime şi greutate în PNL care vrea să părărsească BPJ este Anca Belu de la Mihail Kogălniceanu. 
Despre aceasta, preşedintele Dragomir a precizat că va purta discuţii să nu se întâmple aşa. "Ştiu că dânsa este nemulţumită că nu a primit sprijin de la CJC. Voi încerca să discut cu doamna primar să nu ia decizii radicale"-
Anca Belu nu a putut fi contactată, însă surse liberale susţin că primarul de la Mihail Kogălniceanu nu va reveni asupra deciziei de a părăsi Biroul Permanent Judeţean.


De ce au demisionat Zepa-Antonoaie şi Monea!
 
Cei doi au demisionat din PNL vineri, înainte de şedinţa de BPJ, dar, după ce sondajul comandat de PNL fusese făcut public în ziarele locale. Contactat telefonic, Dan Zepa-Antonoaie ne-a declarat că decizia sa de a părăsi PNL este ceva mai veche, însă demisia a fost depusă la partid vineri, 9 septembrie. „Discuţia din şedinţa la care nu am luat parte reprezintă doar o parte a problemelor pe care a ajuns să le aibă partidul. Am urmărit foarte atent ce se întâmplă, care sunt perspectivele, pentru că am această capacitate şi am ales să mă retrag. Motivele sunt personale, însă la luarea acestei decizii a contribuit situaţia în care se află partidul dar şi neseriozitatea unor candidaţi de la locale, care atunci declarau în faţa presei că nu-i interesează să candideze pentru vreo demnitate iar acum au uitat ce-au spus. Mie mi-a fost jenă pentru ei”, a comentat Zepa.
Celălalt membru fondator al PNL Constanţa, Gabriel Monea spune că nu se mai regăseşte în actualul PNL. „Nu este o decizie luată pe moment, nu mă mai potrivesc cu ce se întâmplă în PNL, este un complex de factori”, ne-a explicat Gabriel Monea.
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir spune că regretă plecarea celor doi şi poate ar fi trebuit să demisioneze doar din funcţiile politice, nu şi din partid. Însă decizia le-a aparţinut în exclusivitate celor doi, pe care spune că îi apreciază şi  alături de care a petrecut momente frumoase în PNL:
 

900 de euro de căciulă pentru sondajul pentru parlamentare!

Nemuţumiri sunt şi în rândul celor care au plătit contravaloarea a 900 de euro pentru a face parte din sondajul pentru desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.  
Singurul liberal constănţean fericit la acest moment se numeşte Maria Gabriela Horga. Aceasta va primi un loc eligibil la Camera Deputaţilor, indiferent de cât de mari vor fi luptele interne din partid.


 
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii